fbpx

Kotimaisen näytelmän festivaali 2023

2.-4.11.2023

Suomalaiset näytelmäkirjailijat saavat puheenvuoron, kun Teksti järjestää yhdessä Teatteri Jurkan kanssa Kotimaisen näytelmän festivaalin marraskuussa 2023.

Näytelmäkirjailijayhteisö Teksti järjestää nykynäytelmään keskittyvän Kotimaisen näytelmän festivaalin jo yhdeksättä kertaa. Festivaalin tarkoitus on tehdä näytelmäkirjailijan työtä tunnetuksi yleisölle, tuoda esiin nykynäytelmiä sekä tarjota ammattilaisille mahdollisuus kollegiaaliseen kohtaamiseen.

Festivaalin teemana on tänä vuonna keveys. Tuo moneen suuntaan avautuva käsite kuvaa taakasta vapautumisen jälkeistä tilaa. Festivaaliohjelmassa on tänä vuonna muun muassa lukudraamaesityksiä, keskusteluja sekä näytelmäkirjailija Seppo Parkkisen puheenvuoro keveydestä. Myös Lea-palkinnot vuoden 2022 parhaalle kotimaiselle näytelmätekstille jaetaan festivaalin yhteydessä. Festivaali huipentuu lauantaina Konserttisarjaan, jossa esitetään näytelmäkirjailijoiden Asta Honkamaan, Harri István Mäen, Martta Jylhän, Milka Luhtaniemen, Emil Santtu Uutun ja Sinna Virtasen pienoisteksteistä koostuva kokonaisuus.

Festivaalille on vapaa pääsy, mutta tilaisuuteen on ilmoittauduttava etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

KOTIMAISEN NÄYTELMÄN FESTIVAALIN 2023 OHJELMA

2.11.2023 — 4.11.2023
00:00

FESTIVAALIN AIKATAULU