fbpx

Kadonnutta aikaa etsimässä, osa 3

Sarah Bernhardt, Emmi Jurkka, Milka Ahlroth… Tänä keväänä kaikki suurnäyttelijättäret ruumiillistuvat yhdeksi Jurkan näyttämölle! Kadonnutta aikaa etsimässä, osa 3 poimii Marcel Proustin romaanisarjasta teatteriteeman ja kehrää sen yhteen niin Teatteri Jurkan kuin tekijöiden omankin historian kanssa.

Esitys kertoo ainakin näyttelijyydestä, klassikoista ja siitä, onko taide hyvää vain silloin, kun on juonut tarpeeksi kahvia, eikä ole ihan hirveä pissahätä?

Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022 on kymmenen itsenäisen esityksen sarja, joka pohjautuu Marcel Proustin romaanin osiin. Jurkassa nähtävä osa 3 ei vaadi aiempien osien näkemistä.

La magnifique Milka Ahlroth palaa Jurkkaan kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Le superbe Aleksi Holkko ja l’incroyable Hanna-Kaisa Tiainen puolestaan valloittavat Jurkan näyttämön ensimmäistä kertaa!

Käsikirjoitus ja ohjaus: Aleksi Holkko ja Hanna-Kaisa Tiainen
Pukusuunnittelu ja lavastus: Timjami Varamäki
Valo- ja äänikonsultit: Olivia Pohjola ja Viljami Lehtonen
Näyttämötekniikka: Saku Kaukiainen

Näyttämöllä: Milka Ahlroth, Aleksi Holkko, Hanna-Kaisa Tiainen ja Timjami Varamäki

Tuotanto: Teatteri Jurkka ja työryhmä
Valokuvat: Marko Mäkinen

Kesto 1 h 45 min (sis. väliaika).

KUVAGALLERIA

Arvioita ja blogeja:

”Proustin teosten teemoista he ovat valinneet tarkasteltavaksi teatterin ja näyttelijäntyön – ja sen kuolevaisuuden, hetkellisyyden, katoavaisuuden. Teatteri Jurkan mininäyttämö on erityisen herkullinen paikka näyttelijäntyön läpivalaisemiseen. […] Jurkan teos välittää vahvasti tekijöiden toiveen teatterista, joka olisi yhtä monimuotoista kuin elämä. Teatterista, joka toimisi kuin ihmisen muisti.” Helsingin Sanomat

”En tiedä mitä minä tulen muistamaan tästä esityksestä viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä. Ehkä sen, kuinka minua vähän itketti lopussa tai sen, kuinka poistuin lopulta paikalta leivos kädessäni. Tai sen, kuinka nauroin yllätyksille ja palelinkin vähän. Eniten toivoisin, että tämä esitys olisi vuosien kuluttua nimenomaan muisto teatterin asettamista raameista, joista sittemmin on astuttu isosti ulos. Sitä odotellessa aplodit tälle.” Kujerruksia-blogi
Lue myös Linnean kirjoitukset harjoituksista täältä ja täältä!

 

22.3.2019 — 10.5.2019
19:00

Osta lippu