fbpx

Selli

– psykologinen trilleri

Nuori ja kunnianhimoinen vapaa toimittaja Aino (Wenla Reimaluoto) lähtee Nigeriaan raportoidakseen öljy-yhtiö Shellin ympäristö- ja ihmisoikeusrikoksista. Samaan aikaan yhtiötä vastaan käydään oikeutta Lontoossa ja Haagissa, ja esiin nousee myös kysymys yhtiön hallituksen entisen puheenjohtajan roolista.

Ainon mukaan Afrikkaan lähtee kokenut valokuvaaja Henri (Eero Aho). Nigeriassa kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja parivaljakko päätyy poliisivankilaan terrorismista syytettynä. Miten kestää mielivaltainen syytös? Kuinka pelastaa oma inhimillisyytensä epäinhimillisissä oloissa?

Pasi Lampelan uutuusnäytelmä Selli on tiivis ja intensiivinen psykologinen trilleri henkilökohtaisesta rohkeudesta, sananvapaudesta ja ystävyyden ja kollegiaalisuuden etiikasta öljyn, globalisaation ja kolonialismin hätkähdyttävissä maisemissa.

Sellin käsikirjoituksessa Lampela onnistuu hienosti tuomaan painopisteen maailmanluokan ongelmista niihin inhimillisiin, joita syntyy, kun ihminen suljetaan tyrmään vailla mitään tietoa poispääsystä.” ⭐⭐⭐⭐
Helsingin Sanomat

”Teatteri Jurkan klaustrofobinen Selli on A-luokan näyttelijätyön juhlaa.”
Voima

Kantaesitys 25.3.2023

Kirjoittanut ja ohjannut: Pasi Lampela
Näyttämöllä: Eero Aho ja Wenla Reimaluoto
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Markus Tsokkinen
Valo- ja äänisuunnittelu sekä musiikki: Saku Kaukiainen

Kesto: 2 h 15 min (sis. väliajan)

Selli tehtäväpaketti

25.3.2023 — 13.4.2024
19:00

Osta lippu