fbpx

Marian sydän

Aikahyppy Maria Jotunin aikaan, kohujen ja rakkausdraaman sävyttämään elämään, avautuu Jurkan huoneessa musiikillisen draaman keinoin. Miten rakastaa, kun sydän on kahtaalla? Mikä on vapauden hinta?

Marian sydän on fiktiivinen henkilökuvaus aikakaudellansa kohua herättäneestä näytelmäkirjailija Maria Jotunista sekä häneen vaikuttaneista aikalaisista. Se on syvällinen, koskettava ja monilta teemoiltaan ajaton (intohimo)draama kolmesta suomalaisesta kulttuurihenkilöstä (Maria Jotuni, Viljo Tarkiainen, Joel Lehtonen), joiden elämä nivoutuu yhteen. Marialla tunteet on kätketty visusti sanojen sisään. Esityksessä paljastetaan palasia hänen sielustaan, jotka näyttäytyvät vain hänen läheisilleen. Marian elämään tällä intensiteetillä syventyvää esitystä on harvoin nähty.

Näytelmässä nuori Suomen valtio elää yhteiskunnallisten murrosten aikakautta. Tämä ei voi olla vaikuttamatta näiden kolmen ihmisen kohtaloon. Aikakausi tuo voimakkaat kumoukselliset tuulet yhteiskuntaan ja ilmapiiri muuttuu. Vapaudella saada kirjoittaa ja toteutua taiteilijana on ehtonsa ja hintansa. Se hinta voi olla kallis.

Yleisökeskustelu pe 14.8.2020 Keskustelemassa koko esityksen työryhmä.

Näyttämöllä: Kirsti Valve, Antti Korhonen ja Jouko Puolanto

Käsikirjoitus: Kirsti Valve
Ohjaus: Antti Korhonen ja Helena Kallio
Musiikin sävellys ja sovitus: Antti Korhonen

Kesto: 2h 30 min (sisältää väliajan)

13.8.2020 — 15.8.2020
19:00

Osta lippu