fbpx

Erkki Saarela –festivaali

17.5.–21.5.2022

Kunnianosoitus ja retrospektiivi ansioituneelle kansantaiteilijalle

Erkki Saarelan taiteilijaura alkoi 50 vuotta sitten, Buffon voittokulku 40 vuotta sitten ja Emmin kanssakin on vierähtänyt lähes 10 vuotta. On syytä juhlaan.

MYSTEERIO BUFFO
17.5.–18.5.2022

Erkki Saarela viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa näyttelemällä Dario Fon kirjoittaman Mysteerio Buffon.

Riemukas sarja monologinäytelmiä perustuu keskiajan kiertäviin ilveilyihin. Aina ajankohtainen potpuuri pilkkaa kansan yläpuolelle asettuneita päättäjiä.

Saarela on kiertänyt esittämässä Buffoa eri puolilla Suomea ja maailmaa lähes koko uransa ajan. Sen ensiesitys oli 40 vuotta sitten 17.5.1982 Teiskossa.

”Saarela osaa sen, mistä useat haaveilevat: monen tyypin ja tunnetilan vaihdokset, läsnäolon ja esiintymisen ilon ilmaisun.”
– Ilta-Sanomat

Kirjoittanut: Dario Fo
Suomentanut: Aira Buffa
Ohjannut: Pentti Kotkaniemi
Näyttämöllä: Erkki Saarela

ILTA EMMIN KANSSA
19.5.–20.5.2022

Helmat heiluvat ja nuttura väpäjää, kun Erkki Saarela pujahtaa Teatteri Jurkan perustajan, Emmi Jurkan nahkoihin.

Saarela näyttelee eläväksi suomalaisen teatterin suuren tähden traagiset ja koomiset kokemukset. Ilta Emmin kanssa vietetään kuten näyttelijätär olisi itse toivonut: ”Minä jaksan siitä halusta, että kaikilla olisi oikein, oikein hauskaa!”

”Naurattaa niin että vatsaan sattuu. Erkki Saarela on täydellinen Emmi Jurkan roolissa.”
– Suomen Kuvalehti

Kirjoittaneet: Laura Jäntti ja Ilpo Tiihonen
Ohjannut: Laura Jäntti
Näyttämöllä: Erkki Saarela
Orkesteri: Eero Ojanen

ILTA ERKIN KANSSA
21.5.2022

Tämä taiteilijatapaaminen on elävää teatterihistoriaa ja ainutlaatuinen mahdollisuus kulkea ilta Erkki Saarelan matkassa. 50-vuotisen uransa aikana Saarela on tehnyt rooleja Romeosta Salpakariin, Jagosta Faginiin. Hän on näytellyt, ohjannut, opettanut ja urakoinut kiistattoman Suomen ennätyksen.

Armoitetulla tarinankertojalla riittää anekdootteja uran varrelta. Iltaa maustavat otteet taiteilijan maineikkaista monologeista sekä arkistojen aarteet. Erkki Saarelaa haastattelee teatteritieteilijä Laura-Elina Aho. Live-musiikista vastaa Eero Ojanen.

Vain yksi esitys

17.5.2022 — 21.5.2022
16:20

Osta lippu