fbpx

Cock

– hurmaava kolmiodraama

John ja hänen poikaystävänsä ovat eläneet pitkään avoliitossa. Kun he päättävät pistää suhteensa tauolle, tapahtuu jotain odottamatonta: John rakastuu unelmiensa naiseen.

John potee syyllisyyttä, kärsii ristiriidoista, eikä osaa päättää, miten ratkaista tilanne. Poikaystävä on halukas odottamaan, mutta niin on tyttöystäväkin. Kun John ei suostu valitsemaan, läheisten elämä menee raiteiltaan.

Järjestetään illallinen, jolla kaikki ovat läsnä. Myös poikaystävän isä, joka on kutsuttu erotuomariksi. Nyt pitäisi päättää, missä mennään. Ja kaikki ovat valmiita taistelemaan.

Mike Bartlettin Cock on näytelmä rakkaudesta ja kaipuusta. Se kysyy, keitä me olemme ja keitä me haluamme olla. Cock on suora, älykäs, piikikäs ja riemukas katse erään miehen identiteettiin ja ongelmiin, jotka syntyvät, kun ihminen tajuaa, että hänellä on valinnanvaraa.

Mike Bartlett kuuluu brittiläisen nykynäytelmäkirjallisuuden terävimpään kärkeen. Hänen läpimurtoteoksensa, Cock, on palkittu Isossa-Britanniassa arvostetulla Olivier Awardilla.

Maailman kantaesityksessä päärooleja esittivät Ben Whishaw ja Andrew Scott. Suomen kantaesitys nähdään Teatteri Jurkassa, jossa samoja rooleja näyttelevät Pyry Nikkilä ja Anssi Niemi.

”Ravisuttava komedia…hypnoottinen ja tässä päivässä kiinni.”
New York Times

”Terävä, nokkela tutkielma avuttomasta miehestä, joka voimattomana tempoilee pitkäaikaisen partnerinsa ja rakastavan naisen välillä.”
The Guardian

”Riemastuttava! Robusti ja rullaava. Dialogi rätisee ja poksahtelee.”
The New Yorker

Suomen kantaesitys 24.2.2024

Kirjoittanut: Mike Bartlett
Suomentanut: Karri ”Paleface” Miettinen
Ohjannut: Tuomas Parkkinen
Näyttämöllä: Pyry Nikkilä, Anssi Niemi, Emma Kilpimaa ja Juhani Laitala
Skenografia: Annukka Pykäläinen
Koreografia: Jukka Haapalainen
Taiji-opettaja: Mika Määttänen
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen

Kesto: 2 h 20 min (sis. väliajan)

24.2.2024
19:00

Osta lippu