fbpx

OHJAAJA

Kerro mitä niille traktoreille käy!

 

JUHO

Mitä nyt taas?

 

OHJAAJA

Kerro miten ne hajoo!

​Ohjaus Laura Mattila
Näyttämöllä Juho Uusitalo*
Äänisuunnittelu Markus Tapio
Valo-, video- ja lavastussuunnittelu Sami Roikola

​*FULL PULL, WOYZECK on Juho Uusitalon taiteellinen opinnäytetyö Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelmasta.

NÄYTTELIJÄNTAIDE (tait. opinnäyte, TeM)
Taiteellisessa opinnäytteessä opiskelija ilmentää itsenäistä taiteellista ajattelua ja ilmaisua. Hän osaa ottaa käyttöön näyttelijänopintojen aikana oppimiaan taitoja ja rakentaa niiden pohjalta kokonaisvaltaista esiintymistä. Hän osaa sovittaa oman taiteellisen näkemyksensä työryhmän yhteiseen näkemykseen niin, että syntyy yhteinen teos.

Fantastinen traktorisatu miehistä

”Mä saan tyydytystä siitä kun stalkkaan niitä pahimpia tyyppejä ja näen, miten niillä menee nykyään. Ne tyypit, jotka sillon ajo pillurallia ympäri keskustaa ysiluokkalaiset tytöt kyydissään, tekee sitä yhä. Mikään ei oo muuttunu. Vuonna 2018 ne kaljanturvottamat ukot ajaa sitä samaa rinksaa, on karvanopat ja wunderbaumit ja jopa ne tytöt on edelleen samanikäsiä.”

​”Mulla itellähän liittyy hirveen paljon lämpimiä muistoja autoihin… Ensinnäkin oli sellanen valkonen pösö, peugeotti, semmonen diisselivehe, 2.5-litranen. Se oli vanha taksi ja siinä oli sisällä semmonen iso mööpelipuhelin sisällä, mistä pysty soittaa et moro moro. Se oli hyvä auto, ainut ranskalainen, joka on ollu hyvä, tämä meiän valkonen pösö! Sit se lähti yhtäkkiä meiltä, oliks se nyt Etiopiaan. Mun mummun veli oli kuullu et joku Afrikassa tarvii autua. Se oli talvea vielä ku se afrikkalainen haki sen ja aiko ajaa pösön Helsinkiin ja siitä sitten pikkuhiljaa Etiopiaan. Eikä siinä ollu etes talvirattaita. Sinne se lähti liiraamaan koivukujalle, eikä sen jälkeen oo pösöstä kuulunu.”

”Se oli just sellanen oikealla tavalla miehekäs, no just jalkapalloilija, mut rento, joi kaljaa ja oli paljon kavereita, pärjäs nippanappa koulussakin. No just niinku Woyzeckin rykmentinrumpali, tiettekö sellanen, et ah maailma on auki. Nykyään sen vaimo harrastaa kakkuja. Ja se syö kaikki ne vaimon kakut. Ja sit ku ne kaikkien himoitsemat kasvonpiirteet on edelleen olemassa, ne on tässä, tässä keskellä, mut täällä ympärillä se naama jatkuu ja jatkuu ku muovailuvaha. Se myy työkseen kai jotain uistimia. Ja miten se tuntuukaan oudosti hyvältä.”

”- Suomalaisen miehen sydänjänteitähän näppäillään viidellä eri tavalla.
1) Nostalgia toimii aina: ”Oi vanha mökkitie, oi menneisyys.”
2) ”Voi hän lähti”-osasto
3) Saman kolikon kääntöpuolena ”Voi hän ei ole minun.”
4) ”Voi, olin niin paska. Voi olin niin paska, en voi sille mitään.”
5) Kotiseutu-osasto: ”Takaisin Karjalaan, vain metsässä olen vapaa”


– Nää kaikkihan vois kertoa Woyzeckistä.

– Nii-i.”

KIITOS

Osmo, Henni, Joni, Eetu, Jonna, Eemi, Tomi & Maria
Georg Büchner
Sirkka Lamminen
Heli Litmanen
Johanna Autio
​Aapo Juusti
Pia Varuhin-Palo
Roinaränni
Anni Rajamäki
Alvi Haapamäki
Akse Pettersson