fbpx

Ilta taiteilijan kanssa

Elävää teatterihistoriaa, hurmaavia tarinoita Jurkasta, teatterikaskuja ja arkistojen aarteita. Kolme teatterin legendaa saapuu teatteritieteilijä Laura-Elina Ahon haastateltavaksi.

Ilta Tiinan kanssa 9.9.2023

Näyttelijä Tiina Weckström johdattaa meidät lapsuutensa Katajanokan ja Kruununhaan kujilta urbaanin Teatteri Jurkan näyttämölle musiikin ja muistojen myötä. Millaisena Jurkka näyttäytyi näyttelijyydestä haaveilevan helsinkiläisnuoren silmin? Miten laajan ja monipuolisen roolikirjon tehnyt näyttelijä kokee Jurkan intiimin näyttämön ja sen tuoman ainutlaatuisen läheisyyden katsojan kanssa?

Ilta Juhan kanssa 28.10.2023

Teatteri Jurkan kantaesitykset Mobile Horror (2003) ja Fundamentalisti (2006) olivat käänteen tekijöitä käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Jokelan teatteriuralla. Ainutlaatuinen teatterintekijä avaa ajatuksiaan ohjaajamyytistä, taiteilijuudesta ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin tarttumisesta. Millaista on toteuttaa kirjailijan ja ohjaajan rooleja huoneteatterissa ja suurilla näyttämöillä? Kenellä on oikeus kokea taiteilijuutta? Onko pureuduttava aikansa suuriin kulttuurisiin kysymyksiin vai saako vain seurata omaa kutsumustaan?

Ilta Villen kanssa 18.11.2023

Kukaan ei tunne Jurkkaa yhtä hyvin kuin näyttelijä-ohjaaja Ville Sandqvist. Vapun poika ja Emmin tyttärenpoika on tehnyt Jurkassa kaikkea: ohjannut, näytellyt, vastannut tekniikasta, mutta myös istunut poikasena Vironkadun talonmiehen asunnossa odottamassa äitiään esityksen jälkeen kotiin. Perheen ja teatteritaiteen ainutlaatuinen yhteenkietoutuminen on Jurkan syntytarinan ytimessä, mutta hahmottuu yhä osana Suomen merkittävimmän huoneteatterin henkeä ja olemassaoloa.

9.9.2023 — 18.11.2023
19:00

Osta lippu