• Akseli Valmunen
Sijaintisi: Etusivu > OHJELMISTO > ARKISTO > ANDERS B.
 
$data strlen 0

Tuomo RailoAnders B.

Ensi-ilta to 23.2.2017!

Tuomo Railon Anders B. pureutuu ihmismieleen ja Utøyan tragediaan. Vangitseva monologi ravistelee ja herättää ajattelemaan rohkaisten toimintaan rauhan puolesta.

Railo tarttui aiheeseen, koska musertavan tapahtuman käsitteleminen tuntui tarpeelliselta. Kuinka olla, kun jotakin tällaista tapahtuu? Mitä ajatella? Kuuluuko kaikkivoivan harhaa yrittää ymmärtää?

"Pyrkimys ei ole ratsastaa tragedialla vaan yrittää hahmottaa, mikä tässä ajassa ja yhteiskunnassa synnyttää poliittista terroria", Railo selventää ja lupaa, että näyttämöllä ei nähdä väkivaltaa.

Anders B. johdattaa katsojansa käsittelemään valloilleen päästetyn superegon voimaa. Railon hypnoottisen mukaansatempaava kertoja etenee vuoroin analyyttisesti tutkien, vuoroin inhimillisesti tuntien.

Monologi on teatterisovitus keväällä 2016 ensiesitetystä ja välitöntä kiitosta saaneesta tanssiteoksesta Omnipotens. Esityksen taustamateriaalina on käytetty Åsne Seierstadin kirjaa Yksi meistä, joka kertoo vuonna 2011 Norjassa tapahtuneesta Utøyan tragediasta ja iskun tekijästä.

Juhani Nuorvala on säveltänyt esitykseen herkkävireisen musiikin, jonka Eija Kankaanranta tulkitsee kanteleella.

Roolissa: Tuomo Railo
Käsikirjoitus ja koreografia: Tuomo Railo
Säveltäjä: Juhani Nuorvala
Pukusuunnittelija: Anna Ruohonen
Lavastaja: Metti Nordin
Valosuunnittelu: Pasi Pehkonen
Muusikko: Eija Kankaanranta
Ompelijat: Anne Aario ja Mehmet Kabak
Lavasterakennus: Matti Ervamaa

HUOM! Esitykset alkavat klo 19:30
Esityksen kesto noin 67 minuuttia.

Arvioita:
"Jurkan pienellä näyttämöllä Railo onnistuu esiintymään niin avoimesti, että lopun kehotus toimintaan rauhan puolesta läpäisee ainakin minut ihan fyysisesti.
Se tuntuu lämpönä ja lempeytenä – ei sellaisena, johon voisi tuudittautua, vaan yhtenä mahdollisuutena, joka kaikesta huolimatta on olemassa." Helsingin Sanomat / Maria Säkö, 26.2.2017

"Ondskan, konsten och allas vårt ansvar"
. Hufvudstadsbladet / Otto Ekman, 26.2.2017

"Kiitän Railoa siitä, että tämä onnistui niin elegantisti johdattamaan ajatuksiani rauhan ja myötätunnon tielle. Tämä oli teatteria, joka toteutti tehtävää"
. Lukupino -blogi, 26.2.2017

"Esitys rohkaisee ajattelemaan, kannustaa muuttamaan maailmaa pieni teko kerrallaan. Parhaimmillaan se laukaisee prosessin, jonka vaikutukset ovat mittaamattomissa". Amman lukuhetki -blogi, 10.3.2017


LIPPUJEN HINNAT
29 € peruslippu
26 € eläkeläiset ja ryhmät (vähintään 10 hlöä)
15 € opiskelijat ja työttömät

Sarjalipulla 23 €. Sarjalippu (92€) tulee ostaa Teatteri Jurkasta ja se oikeuttaa neljään vapaasti valittavaan esitykseen. Sarjalippu on henkilökohtainen ja voimassa vuoden ostopäivästä.