• KERJÄLÄINEN JA JÄNIS - KUVA YEHIA EWEIS
  • KERJÄLÄINEN JA JÄNIS - KUVA YEHIA EWEIS
  • KERJÄLÄINEN JA JÄNIS - KUVA YEHIA EWEIS
  • KERJÄLÄINEN JA JÄNIS - KUVA YEHIA EWEIS
Sijaintisi: Etusivu > OHJELMISTO > ARKISTO > KERJÄLÄINEN JA JÄNIS
 

Tuomas KyröKerjäläinen ja jänis

Kantaesitys 28.9.2012

Laura Jäntti ohjaa Teatteri Jurkkaan syyskaudella dramatisointinsa Tuomas Kyrön uutuusromaanista Kerjäläinen ja jänis. Tragikomedia kertoo tarinan Romanian kerjäläisen ja hänen matkakumppaninsa raajarikon jäniksen matkasta kurjuudesta maineeseen tämän päivän Suomessa.

Tämä huikea musiikillinen vaellusdraama on sekoitus yhteiskuntasatiiria, satua ja farssia. Siinä törmätään tunnistettaviin suomalaisiin ilmiöihin ja vyörytetään nähtäväksi valtaisa määrä ihmiskohtaloita, surkeita, kauheita, liikuttavia, traagisia ja koomisia.

Sovitus ja ohjaus: Laura Jäntti
Visualisointi: Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu: Ada Halonen
Musiikki- ja äänisuunnittelu: Eero Ojanen ja Kiureli Sammallahti

LAVALLA

Tiina Weckström
Antti Lang
Kiureli Sammallahti

Esityksen kesto 2 tuntia 50 minuuttia väliaikoineen.
Esityksessä käytetään teatteriusvaa. 

ESITYKSESTÄ SANOTTUA

Keskisuomalaisen arvio
Tuomas Kyrön kiehtova matkakertomus on dramatisoitu hulvattoman hauskaksi seikkailuksi - Skenet Suurta teatteria pienin keinoin - Demari
Kerjäläinen ja jänis luettuna ja koettuna - blogista Tarinoiden taikaa

Teatteri Jurkan tulkinta Kyrön romaanista viihdyttää, koskettaa ja vähän ärsyttääkin - Elle

"Kerjäläinen ja jänis näyttää hyvinvointivaltion itsestäänselvyyksiä uudessa valossa. Se myös paketoi ja läpileikkaa ihmisyyttä sellaisella tarkkanäköisyydellä, että parhaiten oikeutta esitykselle tekevät sanat: Mars Jurkkaan!" 
Anu Puska, Keskisuomalainen

"Hitin ainekset ovat ilmassa Teatteri Jurkassa. Hauska ja puhutteleva teksti, hullunkurisia ideoita pulppuava ohjaus sekä erinomaisen taitava näyttelijätrio."
Martti Mäkelä, Skenet

"Huoneteatterissa ei ole mitään ylimääräistä, joka veisi katsojan huomion pois itse tarinasta. Lavasteitakaan ei tarvita. Teatterin magia toteutuu intiimissä tilassa ilmankin tai ehkä juuri siksi. Laitosteatterissa katsojat eivät olisi päässeet samalla tavalla mukaan sille matkalle, jolle Laura Jäntin taitavasti sovittama ja ohjaama näytelmä Jurkassa vie."
Sari Saloranta, Demari

"Kaiken kaikkiaan teatteri Jurkan Kerjäläinen ja jänis on onnistunut versio Kyrön romaanista. Se tuo esiin oleellisen, ja tavoittaa mielestäni hyvin romaanin punaisen langan ja sen tunnelman. Aihe on vakava, surullinenkin, mutta yleissävy humoristinen ja toiveikas."
Blogista Tarinoiden taikaa

...

KUVAT LEHDISTÖKÄYTTÖÖN