Sijaintisi: Etusivu > TEATTERI JURKKA > VUODEN TEATTERI 2013
 

Seuraavat esitykset

Pe 28.04.2017 19:00
HULLU
LOPPUUNMYYTY

La 29.04.2017 15:00
HULLU
LOPPUUNMYYTY

La 29.04.2017 19:00
HULLU
LOPPUUNMYYTY

KOKO KALENTERI

Vuoden teatteri 2013

Teatteri Jurkka sai keväällä 2013 nimityksen Vuoden Teatteriksi 2013. Valintaperusteissa todetaan mm., että Teatteri Jurkka on onnistunut sinnittelemään 60 vuoden ikään persoonallisena, omalaatuisena ja itsenäistä linjaa toteuttavana huoneteatterina. Sen intiimi tila on muodostunut vahvuudeksi, joka nostaa näyttelijän työn intensiiviseen lähikuvaan, jolloin ollaan tämän taidemuodon perimmäisten kysymysten äärellä. Vuoden Teatterin valitsi näyttelijä Esko Roine.

SUOMEN AINOA AMMATTIHUONETEATTERI

Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954 sijainnut Teatteri Jurkka on nykyisessä muodossaan Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, jonka ohjelmistossa korostuu teatteritilan intiimiys. Viime vuosina Teatteri Jurkassa on tuotettu erityisesti merkittäviä kotimaisia kantaesityksiä, mutta myös klassikkotulkintoja muun muassa Jotunin, Strindbergin ja Shakespearen teksteistä. Kotimaisia menestyksiä ovat olleet muun muassa Heini Junkkaalan, Rosa Liksomin, Pasi Lampelan, Juha Jokelan ja Laura Ruohosen nykynäytelmät.

Omien tuotantojen lisäksi Teatteri Jurkka tekee myös yhteistuotantoja. Teatterilla on vuosien varrella nähty myös useita mainioita vierailuesityksiä. 

Päätoimisesti Jurkan toimistossa työskentelee neljä henkilöä vastaten teatterin taloudesta, hallinnosta, markkinoinnista ja esitysten tuottamisesta, myynnistä, esitystekniikasta, kahviosta ja muista järjestelytehtävistä. Muu henkilökunta palkataan aina produktiokohtaisesti.

Tervetuloa teatteriin!