Sijaintisi: Etusivu > TEATTERI JURKKA > VUODEN TEATTERI 2013
 

Seuraavat esitykset

To 28.12.2017 19:00
KIM, LEKKI & NAMWAAN

Pe 29.12.2017 19:00
KIM, LEKKI & NAMWAAN

La 30.12.2017 19:00
ILTA EMMIN KANSSA

KOKO KALENTERI

Vuoden teatteri 2013

Teatteri Jurkka nimettiin keväällä 2013 Vuoden Teatteriksi. Valintaperusteissa todetaan mm., että Teatteri Jurkka on onnistunut sinnittelemään 60 vuoden ikään persoonallisena, omalaatuisena ja itsenäistä linjaa toteuttavana huoneteatterina. Sen intiimi tila on muodostunut vahvuudeksi, joka nostaa näyttelijän työn intensiiviseen lähikuvaan, jolloin ollaan tämän taidemuodon perimmäisten kysymysten äärellä. Vuoden Teatterin valitsi näyttelijä Esko Roine.

SUOMEN AINOA AMMATTIHUONETEATTERI

Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954 sijainnut Teatteri Jurkka on nykyisessä muodossaan Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, jonka ohjelmistossa korostuu teatteritilan intiimiys. Viime vuosina Teatteri Jurkassa on tuotettu erityisesti merkittäviä kotimaisia kantaesityksiä, mutta myös klassikkotulkintoja muun muassa Jotunin, Strindbergin ja Shakespearen teksteistä. Kotimaisia menestyksiä ovat olleet muun muassa Heini Junkkaalan, Rosa Liksomin, Pasi Lampelan, Juha Jokelan ja Laura Ruohosen nykynäytelmät.

Omien tuotantojen lisäksi Teatteri Jurkka tekee myös yhteistuotantoja. Teatterilla on vuosien varrella nähty myös useita vierailuesityksiä. 

Tervetuloa teatteriin!